Haj

Professzionális hővédelem a sérülésekkel szemben. Hővédő spray |Toplista|

Fontos észben tartani, hogy a hővédő abszolút nélkülözhetetlen, és minden alkalommal be kell vetni a hőformázást megelőzően. Ez az egyetlen módja a hő kártékony hatásainak kiküszöbölésének. A hajegyenesítőről, a kúpvasról vagy egy hajszárítóról ismeretes, hogy  képes komoly, néhány esetben helyrehozhatatlan sérüléseket okozni a hajban. Folytasd tovább az olvasást, hogy kiderüljön melyik hővédő spray képes professzionális végeredményt hozni, így tudsz majd megfelelő termék választani a hajkoronád védelméhez.

A hővédő termékek, ahogy a nevük is sugallja, úgy lettek megalkotva, hogy megóvják a hajat a hő káros hatásaival szemben. A magas hőmérséklet miatt ugyanis a haj veszít nedvességtartalmából, amely azon nyomban szárazsághoz, töredezettséghez és színtelenséghez vezet – ez pedig minden csak nem természetes. A keratin, ami a haj legalapvetőbb építőköve, nem képes kezelni a forróságot. Hogy miért? Dióhéjban: a meleg megtöri a kerain kötéseit, és végérvényesen megváltoztatja azok alakját. Ez eredményezi az összetöredezett, extrémen sérült hajat.

Védelem a hő okozta sérülések megakadályozására 

Amennyiben meg szeretnéd kímélni a hajadat a magas hőmérséklet kegyetlenségétől, akkor a hőformázó eszköz bekapcsolását megelőzően oszlass el egyenletesen a hajtövektől egészen a hajvégekig egy hővédő terméket. Amikor a felhasználásra kerül a sor, nagyon könnyű dolgod lesz. A spray-s kiszerelésnek hála ráadásul nedves és száraz hajon egyaránt alkalmazhatóvá válik a termék. 

Az utolsó jó tanácsunk pedig a következő lenne: igyekezz olyan többfunkciós hővédőt találni, amely nem csak a fürtjeidet borítja be, de egyidejűleg egészségesebbé és erősebbé is teszi a tincseidet. Valójában tényleg léteznek ilyen termékek a piacon — csak tudnod kell mihez nyúlj. A helyes döntés meghozatalához összegyűjtöttünk 5 professzionális hővédőt, amelyek – a mi véleményünk szerint – kiérdemelték a figyelmedet. 

TOP 5 Professzionális hő okozta sérülésekkel szembeni készítmény

NO 1: Nanoil Heat Protectant Spray (200 ml / 6.76 fl. oz.)

nanoil HŐVÉDŐ SPRAY

Ez mindenképpen az egyik legnagyobb ajánlásunk. Még a legsérültebb hajat is hidratálja, táplálja és regenerálja. Sőt mi több, ez a spray növeli a fürtök kezelhetőségét, így a legkisebb erőfeszítéssel készítheted el még a leglenyűgözőbb frizurát is. A benne található természetes selyemproteinnek és E-vitaminnak köszönhetően képes a Nanoil Heat Protectant Spray minden hajtípusnak a gondját viselni. De mindenekelőtt ezek az alkotóelemek képeznek védőbevonatot a hajon, nekik köszönhetően képesek egészen 220°C-ig ellenállóvá válni a tincsek. Vesd be bármikor, legyen szó hajszárításról, vasalásról vagy göndörítésről. Ez a módja, hogy garantáld semmi nem fog történni a gyönyörű tincsiddel. A Nanoil Heat Protectant Spray könnyed formulája nem húzza le a haj tömegét. A legjobb az egészben, hogy sokba sem kerül. 

Több információért a Nanoil termékekről menj a hivatalos honlapra nanoil.hu

NO 2: Balmain Paris Thermal Protection Spray (200 ml / 6.76 fl. oz.)

A Balmain kínálatában szerepel egy hatékony hajvédő, amely pajzsot alkot a magas hővel szemben. Emellett a Thermal Protection Spray erősebbé teszi a hajat, és visszazárja a nedvességet, így akadályozva meg a kiszáradását. A formula a ragyogást és a könnyű kifésülhetőséget fokozó selyemfehérjéből és panthenolból készült. A spray száraz és nedves hajon egyaránt alkalmazható, függően attól, aznap milyen frizurát álmodtál meg magadnak. Azok, akik szeretik, ha a termékek nem tartalmaznak parabént vagy szulfátot ezt is kedvelni fogják. Ráadásul, nem ragasztja össze a tincseket, sokkal inkább fényessé és kellemes tapintásúvá varázsolja a hajkoronát. Bár a vásárlók szerint az ára kissé magas, a hatására semmi panasz nem érkezett. 

NO 3: Elseve Dream Long Frizz Killer (100 ml / 3.4 fl. oz.)

Itt annyi a különbség, hogy egy varázslatos rajta hagyható szérum küzd meg a babahajakkal és a töredezéssel. A szilikonmentes formula megerősíti a hajat annyira, hogy képes legyen ellenállni a 230°C-nak is. Még a hihetetlenül károsult fürtöknek is hasznos lehet, mert táplálja, kevésbé töredezővé és látványosabban simává teszi a hajat. Éppen ezért olyan profi a Elseve Dream Long Frizz Killer fésülhetőség és formázás elősegítésében. Mindennek a tetejében, nagyon könnyen, szinte minden drogériából beszerezhető. Csak arra ügyelj, hogy mindig csak egy keveset tegyél belőle. Máskülönben a végeredmény nagyon szálas lesz.

NO 4: CHI 44 Iron Guard (273 ml / 8 fl.oz.)

Amennyiben kedveled a selyemproteint spray-jeidben, akkor a CHI 44 Iron Guard neked való. Ennek az összetevőnek köszönhető, hogy a haj puha, fényes és selymes lesz. A CHI 44 Iron Guard esetében mindegy milyen hőformázó eszközt használsz utána. A szórófejnek hála a kozmetikum könnyedén és egyenletesen szétosztható. Még ennek ellenére is próbálj meg óvatos lenni, mert pillanatok alatt összetapaszthatja a tincseket. Amennyiben megfelelően alkalmazod a CHI 44 Iron Guard-ot, nem csak a hajvégek szétszakadozását fogod meggátolni, de a hajköltemény élettartamát is meghosszabbítod – hiszen ez egyben egy hajlakk is! Hát nem nagyszerű? 

NO 5: Philip B Thermal Protection Spray (60 ml / 2.02 fl. oz.)

Olyan készítményt keresel, amely hidratál, megelőzi a hajvégek töredezését, illetve egybe a borzolódás és statikusság ellen is tesz? Próbáld ki a növényi kivonatokkal dúsított Philip B Thermal Protection Spray-jét! Valójában ennél sokkal többre is képes! Visszafordítja a károsodást és sokáig megőrzi a festett színt. 2 dolog van, ami esetleg visszás lehet, az egyik a nagyon karakteres aromája, a másik – természetesen – a magas ára. Ám, ha nem esik nehezedre egy picivel többet költeni a hővédődre, akkor a hajad tartós védelemben részesül az időjárás viszontagságaival szemben (magas páratartalom,  forróság, erős szél) és mechanikai sérülések —a Philip B Thermal Protection Spray segíteni fog a csomók megoldásában. Bár a termék használata mesés eredménnyel kecsegtet, a picike kiszerelése nem fog segíteni a spórolásban.