Arc

A Nanoil Retinol Face Serum leghatékonyabb felhasználási módja

Ma már egyre több ember van tisztában a retinol hatékony bőrápoló tulajdonságaival, és szépségápolási rutinjukban is egyre szívesebben használnak ilyen termékeket. Ezt az erős öregedésgátló anyagot nemcsak a bőrgyógyászok, hanem a szépségipar szakértői is ajánlják. Ezen nem is kell meglepődni, hiszen a retinol nagyon jól tudja, hogyan kell megküzdeni az öregedéssel. Miután elolvasod ezt a cikket, te is mindent tudni fogsz a retinolról. Egy rövid használati útmutatót is adunk az egyik legjobb fiatalító bőrápoló termékhez, a Nanoil Retinol Face Serum-hoz.

Mi az a retinol pontosan?

A retinol semmivel sem több, mint az A-vitamin. A 20. század ’30-as éveiben fedezték fel, de csak a ’80-as évektől kezdték el széles körben alkalmazni a kozmetikában. Az A-vitamin tulajdonságait és bőrre gyakorolt jótékony hatásait tudományosan is alátámasztották, ráadásul a bőrgyógyászok is írnak fel retinoltartalmú termékeket különböző bőrproblémákra.

A Nanoil Retinol Face Serum-ban található A-vitamin egy igazi többfunkciós anyag, mely a következőket foglalja magába:

 • pigmentfoltok csökkentése
 • finomabb bőrszerkezet
 • ráncok eltüntetése
 • pattanások eltávolítása
 • a rugalmasság fokozása
 • lágy hámlasztó és bőrmegújító hatás

Mikor a legjobb használni a Nanoil retinolos szérumát?

Mindenkinek, aki elmúlt már 25 éves, ajánlott bevonni a retinolos szérumot a bőrápolási rutinjába. Természetes, hogy ebben a korban még nem gondolunk sokat a ráncokra, viszont a bőr már ekkor kezd veszíteni a rugalmasságából. A kollagén- és elasztinszint lassan lejjebb megy, ami finom barázdákhoz és színtelen bőrhöz vezet. Mivel megelőzni egyszerűbb, mint kezelni, jó, ha már az öregedés első jeleinek megjelenése előtt elkezdjük használni a retinolt az arcunkon.

Retinolos arcszérum: Reggeli vagy esti alkalmazás?

A retinolos bőrápoló termékeket esti használatra találták ki, mivel éjjel a bőr önmegújító folyamatai hatékonyabban működnek, vagyis a lefekvés előtt felvitt tápanyagok is mélyebbre hatolnak. Azonban azt is észre kell venni, hogy a retinolos termékek reggeli használata megnövelheti a bőr nappal szembeni érzékenységét, de ennek nem feltétlenül kell bekövetkeznie. A retinolos kezelést viszont mindig össze szokták kötni a fényvédő napi szintű használatával, szóval győződj meg róla te is, hogy bőrödet elláttad a szükséges védelemmel, mielőtt elmész otthonról.

Hogyan használjuk a Nanoil Retinol Face Serum-ot?

Először távolítsd el a sminked, tisztítsd meg az arcod, majd kend be arctonikkal. Most már kezedbe veheted a Nanoil terméket is. Tegyél 2-3 csepp szérumot az arcodra, és kend el egyenletesen az ujjaiddal. Különösen fontos, hogy ezután egy hidratálót vagy éjjeli krémet is használj, miután a szérum teljesen felszívódott a bőrödbe (vagy 20-30 perc múlva). Végül, még a retinolos kezeléshez kapcsolódóan, ne hagyd ki a fényvédőt se reggel. 30 faktoros vagy ennél erősebb fényvédő krémet használj.

Hogyan alkalmazzuk a Nanoil retinolos arcszérumát?

Ha korábban még nem használtál retinolos terméket, akkor a szérum felvitele után várj 7 napot a következő használatig. Nagyon fontos, hogy adj egy kis időt a bőrödnek, amíg hozzászokik a retinolhoz. Egy hét múlva felemelheted ennek a gyakoriságát heti két alkalomra. Ha nem tapasztalsz semmilyen rossz reakciót, akkor már hetente háromszor is használhatod. A bőrgyógyászok nem ajánlják a retinolos bőrápoló termékek heti három alkalomnál gyakoribb alkalmazását, melyek között legalább kétnapos szüneteket kell tartani.

Nanoil legjobb retinolos arcszérum

Mikor nem ajánlatos használni a retinolos szérumot?

Még ha a retinol legújabb előállított formái biztonságosak is, a bőrirritáció veszélye még fennáll. Ezért jobb, ha lemondasz a retinoltartalmú termékekről a következő esetekben:

 • terhesség
 • szoptatás
 • irritált bőr
 • hámlasztó kezelésnek alávetett bőr
 • ha tudod, hogy néhány napig folyamatosan napos helyen leszel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük