Haj

Nincs Több Szálló Hajszál! A Legjobb Simító Hajtermékek

Milyen gyakran foglalkozunk azzal, hogy kiboncoljuk hajunkat, mert túl statikus? A hajad rakoncátlan a napi hajszárítás után, illetve a páratartalom miatt göndörödik? Ideje hajsimító, vagy a legjobb anti-frizz hajtermékeket termékeket.

Számos módja van a göndör haj visszaszorítására. Ionos és hűvös légáramlási funkcióval ellátott hajszárítót vehetsz, hogy végleg lezárd a haj kutikulákat és sima hajszálaid legyenek. Ezenkívül mindig a növekedés irányában fújd a száraz levegőt lefelé haladva. Ily módon megakadályozzuk a haj kutikula emelkedését.

HOGYAN ÁPOLJUNK OLYAN HAJAT, AMELY NEM BOZONTOS?

A hajápolási rutin nyilvánvalóan befolyásolja a haj megjelenését. Ha nagyon száraz és sérült, ez azt jelenti, hogy durva, tompa és bozontos. Ha odafigyelsz a haj pontos ápolására a vizuális eredmények látszódni fognak. Ideje táplálni, hidratálni és megerősíteni, ahelyett, hogy csak elfednéd a problémákat.

Hidratálás – a jól hidratált haj általában sima, fényesebb és egyszerűen szebb. Ha pl. hidratáló összetevőkkel vagy nedvesítő maszkokkal ellátott kondicionáló szerek használatával fenntartod a megfelelő hidratációs szintet nagyobb az esély, hogy a hajszálak nem kezdenek önálló életet élni, csak mert például esik az eső vagy kifésülted a hajad. A hidratálás képezi a hajápolás alapját.

Táplálás – a haj egészsége a megjelenésén látszódik, így nem szabad elfelejteni, hogy alapvető összetevőket kell neki nyújtani, mint pl. vitaminok, ásványi anyagok (cink, szulfát, vas, szilícium) és zsírsavak. A tökéletesen táplált, erős és szilárdan gyökerező hajnak nem szabad bozontossá válnia. Ez egy egyszerű gyógymód a simításhoz.

Regenerálás – ez a harmadik lépés, amelyet meg kell lépni, ha nagyon zavar a bozontos haj. A bozontosság általában a gyenge hajat érinti, amelyben nincs fehérje és nyitott kutikulai vannak, amelyek tápanyagokat igényelnek. A fehérjék szisztematikus hozzáadása erősíti a szálakat és megakadályozzák a haj szállását; csak vigyázz, hogy el ne túlozd a fehérjével.

HOGYAN LEGYEN SIMA HAJUNK?

A fent említett tevékenységek nem nyújtanak azonnali hatásokat. A haj regenerálásához, a nedvesség helyreállításához és táplálásához időre van szükség. A bozontos haj addig fog az idegeidre menni, amíg a hajad egészséges nem lesz. Még az egészséges haj is néha önálló életre kel, ha pl. fennáll a hormoningadozás, betegségek, szezonális változások vagy egyes tápanyagok hiánya miatt.

Minden helyzetben megfelelő termékekkel kell selymessé javítani a hajat. Ezek lehetnek természetes olajok vagy olyan termékek, amelyeket kifejezetten frizzy hajra terveztek.

Hajolajok – az olajos kezelés a legtermészetesebb lehetőség. A haj porozitásának megfelelő hajolajok egyszerre több feladatot is végeznek: nemcsak simaságot szolgáltatnak és megakadályozzák a kuszaságot, hanem közvetett módon hidratálják, táplálják és szabályozzák a fejbőrben zajló folyamatokat. Használhatod őket száraz vagy nedves hajra, fejbőrbe dörzsölheted vagy más termékekhez is hozzáadhatod A valóban könnyű és gyorsan felszívódó olajok szérumként használhatók a hajvégeken, megakadályozva a repedezést és a göndörödést.

Hajat Simító Szérum – szuper gyorsan javító hatást a simító termékek nyújthatják. A leave-in szérum ilyen. Még egy kis mennyiség is fényt ad, kisimítja a haj szerkezetét, megkönnyíti a haj kifésülését és a hajformázást, illetve hosszantartó frizurát kölcsönöz. A selyem szérumok a legkeresettebbek. Ne feledd, hogy ez a hatás felületes és csak az első hajmosásig tart.

Nedvességcsökkentő Termékek – az ilyen kozmetikumok kissé eltérő módon működnek, és céljuk a haj hidrolipid gátjának megerősítése – a védőréteg, amely megvédi a haj belsejében lévő vízveszteséget. Az ilyen típusú termékek szérum vagy maszk, kondicionáló és még sampon formájában is kaphatóak. Az olajok is így működnek. Külön vagy keverékként használva megerősítik a természetes víz-lipid réteget, és ellenállnak a páratartalom hatásának.

Savas Öblítések – egy másik ragyogó megoldás, az ecetes hajöblítő kiöblíti a haj kutikulákat, amelyek magukba zárják a vizet és simává teszik a hajat – ez akadályozza a haj kuszasáságát. Bár senki sem mondja, hogy a hajöblítő simító termék, valójában így működik. Egy savas pH-érték lezárja a hajmosás során megnyitott kutikulákat, így azok visszatérnek a természetes helyzetbe. A szálak simábbak és könnyebben fésülhetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük