Smink

4 teljesen természetes kezelés a sima és fényes hajért

Hogyan ápold a hajadat, hogy szép, fényes és sima legyen? Lehetőleg használj természetes termékeket, amelyekben nincsenek vegyszerek és mesterséges anyagok, amelyek nem sokat tesznek azon kívül, hogy csomósítják és elnehezítik a hajat. Fedezz fel 4 természetes megoldást, amelyek hatékony alternatívát kínálnak az összes elterjedt hajformázó termékkel szemben. Ismered már őket?

Sokféle módon segíthetsz kisimítani a hajadat. Számos olyan kezelés is létezik, amely elősegíti a fényességet. Használhatsz például hajvasalót a kutikulák kisimítására, majd egy hajformázó spray-t a selymes hatás eléréséhez. A hajspray azonban általában szilikonokat tartalmaz, amelyek a hajat szálassá és lapossá tehetik, ami nem éppen az a hatás, amit a legtöbb hölgy szándékozik elérni. Ezért a természetes módszerek a sima és fényes hajért nemcsak jobb megoldást jelentenek, hanem – szerencsére! – lassan egyre népszerűbbek. Olvass tovább, hogy megismerj négy kezelést, amelyekkel gyönyörűvé varázsolhatod a hajad.

A LEGJOBB TERMÉSZETES KEZELÉSEK A SIMA ÉS FÉNYES HAJÉRT

1. Hajolajos kezelés

A legegyszerűbb módja annak, hogy a haj erősebb, puhább és fényesebb legyen, a növényi olajok használata. Ezek a teljesen természetes kozmetikumok nemcsak tápanyagokat szállítanak, hanem újraépítik a haj körüli természetes védőréteget is. Ugyanez a bevonat elősegíti a simaságot, puhaságot és fényességet. Ahhoz, hogy élvezhesd ezeket a hatásokat, a kiválasztott olajat – vagy olajkeveréket – a törölközőszáraz hajra kell felvinni, legalább egy órán át a hajon kell hagyni majd le kell mosni. A legjobb növényi olajok, amelyeket ehhez a kezeléshez használhatunk: argánolaj, avokádóolaj, szőlőmagolaj, mandulaolaj és jojobaolaj. 

2. Zselatinos kezelés

Egy másik rendkívül hatékony módszer, amivel simább és fényesebb szálakat kaphatsz, a zselatinos kezelés. Ennek a népszerű szalonon belüli eljárásnak az otthoni változata zselatin használatát igényli. Bármelyik lehetőséget is választod, a hatásnak kielégítőnek kell lennie. A lényege, hogy egy fehérjében gazdag anyagot viszünk fel a hajra, hogy dúsítsuk. Ennek eredményeképpen a sérülések megszűnnek és így a haj erősebb, kevésbé törékeny és teltebb kinézetű lesz. A legjobb eredmény eléréséhez meg kell mosni a hajat, majd később zselatin és olaj meleg keverékét kell felvinni a szálakra. Ezt 30 perc után leöblítheted, de ha több időd van, tovább is hagyhatod.

3. Házi hajpakolások

Milyen egyéb házi kezelések léteznek  a szebb hajért? Házi készítésű hajmaszkok! A DIY hajmaszkok receptjei számtalanok. A házi hajmaszkot növényi olajokkal, gyümölcsökkel vagy más természetes eredetű összetevőkkel, például natúr joghurttal vagy hidratáló mézzel lehet elkészíteni. Az otthoni hajápoló termék összetevőit a haj aktuális igényeinek megfelelően kell kiválasztani. Csak így fogja az otthoni kezelés a legjobb hatást elérni. A rossz hír az, hogy egyetlen otthoni hajpakolás sem fog csodát művelni egyetlen alkalom után, rendszeresen kell használni, hogy még több tápanyagot vigyél a hajadba.

4. Légy gyengéd a hajaddal

Végül egy dolog, amelyet gyakran elhanyagolnak, pedig létfontosságú, ha azt szeretnéd, hogy a hajad szép, sima és fényes legyen. Minden azon múlik, hogy mennyire vagy gyengéd a szálakkal. Ha tehát a simaság és a puha haj a célod, akkor gyengédnek kell lenned a szálakkal. Nincs durva mosás, nincs durva törülközővel való dörzsölés, nincs fésülködés közbeni rángatás. Akkor is érdemes elgondolkodnod egy hővédő termék használatán, ha gyakran hőkezeled a hajad. A magas hőmérséklet, amit a hajsütővasak kibocsátanak, megfosztja a hajat a víztől. Ezért kell védened a hajat és gyengéden bánnod vele, hogy fényes, egészséges és sima legyen.