Arc

Smink Tárolás és Rendezés – A tökéletes rend fönntartásáért

Amikor a sminkkészleteink kinőtték a fürdőszobai fiókot és az éjjeliszekrényünket, akkor eljött az ideje, hogy gondolkozzunk egy efektívebb tároló- és rendszerező módszeren! Ha valaki olyan, mint én, aki mindig készen áll, hogy megvásárolja az új palettát vagy rúzst, amit látni akar – ez a bejegyzés nektek szól. Nézzük meg, hogyan tarthatjuk rendben a sminkkészleteinket!

Először is: Rendezd át a sminkjeidet

Mielőtt nekilátnánk a smink tárolásnak, először tisztázni kell, hogy mire van szükségünk. Szedjük szét a teljes sminkgyűjteményt és szortírozzuk a termékeket. Meglehet, hogy vannak olyan termékeid, amelyeket már nem használsz, vagy lejárt a szavatosságuk. Ezeket célszerű eldobni.

Smink Pufferek tárolása

A smink puffereket mindig használat után tisztítsuk meg és szárítsuk meg teljesen. A nedves pufferek ugyanis elősegítik a penész és a baktériumok növekedését, ami nem túl egészséges. A száraz puffereket tárold olyan tárolóban, ahol elegendő levegőt kapnak, de mégis védve vannak a környezeti szennyeződésektől.

Smink Ecsetek tárolása

A szem smink ecseteket és az arcápolási ecseteket érdemes külön tárolni. Tárold őket úgy, hogy a sörték felfelé néznek, így megakadályozva, hogy alakjukat elveszítsék. Mindig tartsd őket tisztán, és ne felejtsd el, hogy rendszeresen kell cserélni őket.

Smink Paletták tárolása

A smink palettáit szintén tartsuk szeparáltan. Lehetőleg a tetejükön tárold őket, hogy látható legyen az összes színük. Így könnyű hozzáférést biztosítasz magadnak minden termékhez.

Smink termékek rendezése

A legjobb módja a smink termékek szervezésének, ha típusonként szortírozod őket. Ez azt jelenti, hogy minden szemhéjpúdert, alapozót, rúzst és minden mást is külön helyen kell tartanod. Az egyik legegyszerűbb módja ennek, ha fiókos smink szervezőt használsz, és minden fiókban egy-egy termékcsoportot tárolsz.

Egy igazi sminkelő művész számára éppen olyan fontos a sminktermékek megfelelő tárolása és szervezése, mint maga a sminkelés technikája. Ha kezed ügyében vannak a megfelelő eszközök és termékek, sokkal egyszerűbb lesz az elképzelésedet megvalósítani.

Ne feledd, a sminkcikkeid jól vannak ápolva, csak akkor tudnak igazán hosszú ideig szolgálni. Bármennyi sminkcikked is van, mindig légy tudatában annak, hogy a rend és a tisztaság kulcsfontosságú.

Következtetés

Remélem, hogy ezek az ötletek és tippek segítenek abban, hogyan kezdd el a smink termékeid szervezését és tárolását. Ha rendben vannak a dolgaid, könnyebb lesz őket kezelni, és kevesebb időt fogsz pazarolni arra, hogy megtaláld, amit keresel. Emellett a jól szervezett sminkasztal vagy sminkszekrény is jobban néz ki, és élvezet benne dolgozni. Próbáld ki ezeket a tippeket a remek smink tárolásához és szervezéséhez!