Minden, amit az alapozóról tudni kell

Arc Által Luca Hajdú

A smink használata nem egyszerű, sokszor évekbe telik, mire megtanuljuk rendesen felvinni. Rengeteg terméket próbálunk ki, és sokszor nem olyan hatást kapunk, mint amire számítottunk. Az alapozó egy olyan dolog, ami ha nem passzol tökéletesen, akkor elrontja az egész megjelenést. Te tudod, hogy melyik a megfelelő?

Itt van minden, amit a megfelelő alapozó használatához tudnod kell

foundationElső lépés- a bőr tisztítása
Először tisztítsd meg, és hidratáld az arcodat. Erre a legmegfelelőbb módszer a bőrradír. Ez az összes elhalt sejtet és koszt eltávolítja, ennek következtében a smink tartósabb lesz. Ezután alaposan hidratáld a bőrödet, főleg a száraz helyeken (arcok, orr körüli rész). Nem lenne jó, ha lefolyna a smink és foltos lenne az arcod, ugye?

Második lépés: A bőrhöz megfelelő alapozó kiválasztása
Különböző fajta bőrtípusok léteznek, különböző igényekkel. Ha száraz bőröd van, akkor az olajos alapozókat, ha zsíros, fénylő bőröd van, akkor a mattosító alapozókat használd. Az alapozókat megkülönböztetünk teljes, közepes, vagy gyenge fedés alapján. Ha sokat kell takarnod, akkor a teljesen takaró alapozót válaszd, de figyelned kell az összetevőkre. Minél kevesebb kémiai anyag van benne, annál jobb. Néhány bőrtípus kifejezetten érzékeny egyes alapozó összetevőkre.

Harmadik lépés: A megfelelő árnyalat kiválasztása.
Úgy tűnhet, hogy a tökéletes alapozó kiválasztása lehetetlen. Semmi sem lehetne messzebb az igazságnál. A legfontosabb, hogy az alapozót ne az arcodon vagy a nyakadon, hanem a kézfejeden próbáld ki. Az arcod lehet lebarnulva, vagy a fényviszonyok miatt nem megfelelően látod. Ha a termék passzol a kezedhez, akkor az a megfelelő.

Negyedik lépés: Az évszakoktól függően más árnyalatot használj
A télen használt alapozód nyáron túl világos lehet. A nyári alapozó meg télen túl sötét, és olyan lesz, mintha maszkot viselnél. Használj két, ugyanolyan terméket más árnyalatokban. Egyiket télen, másikat nyáron.

Ötödik lépés: Hasznájl alapozást
Ha szeretnéd, hogy a sminked tovább tartson, használj premier alapozót. Így nem folyik el a sminked, és még este is frissnek tűnik majd.

Hatodik lépés: Felhelyezés módja
Ez nagyon egyénfüggő, mindenki máshogy szereti csinálni. A folyékony aapozók szivaccsal, vagy egy vastag ecsettel vihetők fel. A krémes alapozókat az ujjaiddal ajánlatos felvinni, mivel az felmelegti és szépen eloszlatja.

A szerzőről
Luca Hajdú

egy profi sminkes, akinek a munkája díszíti a kifutópályán, és a vörös szőnyegen, valamint a nemzeti és nemzetközi televíziós műsorok és magazinok. Nicky jóváírja a hosszú és sikeres karriert az iparág, hogy a veleszületett képessége, hogy látni és kihozza a szépség mindenki. Felnövő, a szenvedélye az ő jövője szakma felkeltette az anyja és két nagymamák, minden európai képzett kozmetikusok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük