Bőr

Aranyszabályok száraz bőrre

Dry SkinKépzeld el, hogy reggel felkelsz és észreveszed, hogy milyen durva a bőröd. Ráébresztene az egészséges életmódra és a bőr ápolására- Vannak bizonyos lépések, amiket ha kihagyunk komoly következményei lehetnek a bőrre tekintve.

Először, fontos, hogy megfelelő termékeket használj. Minden este mosd le az arcodat alkoholmentes tisztítóval. Sose használj sima szappant vagy tusfürdőt. Gyakran durva kémiai anyagokat tartalmaznak, amik kiszíárítják a bőrt, a szem irritációjáról nem is beszélve. Másodszor, naponta kétszer hidratálni a bőrt olyan természetesnek kellene lennie, mint a fogmosásnak.

Hetente egyszer szabadulj meg az elhalt sejtektől bőrradír segítségével. Az interneten rengeteg jobbnál jobb recept van ezek otthoni elkészítésére, habár többségük túl durva a bőrhöz. Nem szeretnél karcolásokat és piros foltokat ugye?

A sárpakolás szintén sokat segíthet. Ezek vulkáni hamuból készültek, melyet napon szárítottak ki. Teli vannak vitaminokkal és mikroelemekkel. Például a French Green sárpakolás heti egyszer vló alkalmazása méy hidratálást, és detoxikálást eredményez. Rengeteg különböző maszk létezik, különböző célokkal.

Sokan nem is gondolnák, hogy a bőrünket belülről is ápolni kell. Nem lesz semmilyen pozitív hatás, ha csak a krémekkel foglalkozol és nem változtatsz a diétádon Ha a bőröd nem rugalmas, és fáradtnak tűnik, az lehet a dehidráció első jele. Legközeebb igyál inkább vizet Redbull helyett. Gyorskaja helyett egyél friss zöldséget és gyümölcsöt.

Jobb félni, mint megijedni, ezért ha nem használsz semmilyen SPF-es készítményt, csökkentsd a bőrt érő UV sugárzás mennyiségét a minimumra. Most még furcsa lehet fiatalon, de idősebb korban hálás leszel érte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük