Arc

Hogyan használjuk helyesen az arckrémet?

Az arckrém az egyik olyan kozmetikum, amely szinte mindig helyet kap egy női neszeszerben. Rendkívül fontos a bőr kondicionálásában, valamint az esti és reggeli arcápolásban. Azonban ahhoz, hogy a krém a várt eredményeket hozza, megfelelően kell használni a terméket. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan is kell helyesn csinálni.

1. Vigyél fel egy kis krémet a kézfejedre

Kevés nő csinálja ezt a trükköt. Pedig igazán jó eredményeket ad. Miről van szól? A kézfejre felvitt krém, amelyet ujjainkkal finoman átdörzsölünk átveszi a testhőmérsékletünket. Ez növeli hatékonyságát és jobb hatást biztosít. Függetlenül attól, hogy a krém egy üvegben, palackban vagy más csomagolásban van, mindig jobb, ha először a kézfejre visszük fel.

2. A krém használata

Kenjük az arcra és nyakra. Az arcra vigyük fel a krémet az arccsontok mentén, kerüljük a szempillák területét és a felső szemhéjat általában. Fontos, hogy a krémet a megfelelő mennyiségben alkalmazzuk, amely hidratálja a bőrt és még hagyja lélegezni is azt. Ezért, ha körülbelül fél óra elteltével a krém még mindig nem szívódott fel, a felesleget el kell távolítani az arcról. Ezeket a maradékokat a kezekre lehet kenni.

3. Nappali és éjszakai krém

A nappali krémeket legkésőbb fél órával indulás előtt kell alkalmazni, míg télen legkésőbb egy órával, hogy elegendő idő legyen a felszívódásra. Az éjszakai krémet egy órával lefekvés előtt érdemes használni. Amikor az izmok mozognak, a krém a bőrbe jut, és eléri a kívánt eredményeket. Azonban, ha a krémet felvisszük és el is megyünk aludni, akkor lehetséges, hogy reggelre pattanásokat okoz majd.

4. Szükséges-e az éjszakai krém?

Nagyon fiatal, 25 évesnél fiatalabb lányok esetében nem feltétlen kell éjszakai krémet használni. Elég, ha esténként megtisztítjuk a bőrt egy jó tonikkal. Ebben a korban a bőr még képes megfelelően regenerálódni. Nincs szükség arra, hogy rásegítsünk, különben ellustulhat és irritáció léphet fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük