Arc

A. A retinol – A csodavitaminnak használatával kapcsolatos legyakoribb hibák

A retinolt, a B-vitaminok egyik alcsoportjának vegyületét, huzamosabb ideig bőrkellel összeszek már évtizedek óta. Bár a tudományos tapasztalatok a későbbiekben jelentősen fokozódtak, a retinol számos területen bebizonyosodott hatása nagy hatással van a bőrre. A tartós bőrápolásban a retinol felhasználása alapvető, és egyre népszerűbb a bőrápolás területén. Ugyanakkor, a gyártók minden egyes készítménnyel nagy felelőséggel bírnak azok használata végett.

A retinol sokféle bőrbetegség esetén hatékonyan kezelhető, és a megelőzés kulcsfontosságú szerepet tölt be a bőrápolásban. A használatának azonban számos hibája létezik. A benne lévő összetevők bizonyos bőrtípusokon rosszul reagálnak, és ha túl nagy mennyiségben használjuk, akkor súlyos következményekkel járhat.

A retinol használatának előnyei és hátrányai

A retinol egyfajta A-vitamin, amely segíti a bőrt az egészségesebb és rugalmasabb megjelenés elérésében. A legjobban a sejtek biológiai összetevőinek a javításomban, megalapozva egy gyönyörű, egészségesebb bőrfelületet. Ezen kívül, a nevezetes retinol bőrfiatalító hatásokat is biztosít, ami abban segíti a bőrt, hogy megőrizze nedvességtartalmát és vastagságát, és ami segít megelőzni a rugalmas csökkenést, és a ráncok kialakulását. Ha elég hosszú ideig használjuk, akkor a bőrünk visszanyeri előző állapotának gyors és gördülékeny folyamát.

Azonban, a retinol használata a bőrön számos hátránnyal is járhat. Az első és talán a legfontosabb, hogy nagyon érzékeny a külvárosokra, és hosszabb expozíció következtében számos mellékhatása lehet. Az oktatáshoz nem szükséges erős napsütés, sőt, jobb híven elkerülni a világítást, amikor retinolt használunk. Mivel ez a készítmény erősen reagál a napsütésre, ha túl sokáig tart a kiáramlás, akkor kiterjedt pigmentáció jelentkezhet.

Másik jelentős probléma, ami a használatával együtt jár, az, hogy száraz köhögést és szárazság éleszt tud mondani. Ebben a helyzetben a bőr fokozott szenvedésnek van kitéve, mivel ez a formula kimondottan erős és törvényszerű. Mint az erős exfoliating, nagyon sok szövet elfolyhat, ami tovább száríthatja a bőrt. A kezeléshez használhatunk hidratáló krémeket, de azok hatásai sokkal kisebbek lesznek a retinol hatásai által.

A retinol használatának fontos szabályai

A retinol legtöbbet azoknak az embereknek éri el a legjobb eredményt, akik akne szempontjából problémás bőrtípussal bírnak. Ezeknek a vitaminoknak a használatakor, ha betartjuk a kiadott körültekintőségi intézkedéseket, akkor a megfelelő használatuk által kiváló eredményeket érhetünk el bőrünk számára. Alapvetően fontos, hogy a retinol csak az esti fürdőzés után használjuk. Azonban ez nem minden, amit tudnunk kell.

A bőrtípusokat figyelni kell, amikor használjuk a retinolt. Azok a bőrök, amik szárazak vagy nagyon érzékenyek, sokkal óvatosabban kell kezelni, mint a normál vagy olajos bőrökkel rendelkező emberek. Azoknak, akiknek száraz bőre van, a retinol használata csak bizonyos időközönként ajánlott, akár egy éjszakánkénti kialvás után, vagy néhány alkalommal hetente.

Az erős retinolok használatakor nagyon fontos, hogy hidratáljuk a bőrt. Az aszkorbinsav szintén meghosszabbítja a gyógyszer hatását, és segít megelőzni a néhány részecskének a bőrbe való felszívódását. Igaz, hogy a retinolt mindig az előírás szerint kell használni, viszont ez intenzívebbé válik akkor, ha a bőrszín, a terület, vagy a bőrállapot megváltozik. Mindig hallgassunk az orvosok tanácsaira, mielőtt bármilyen retinolos készítményt hasznánk.

A retinol megfelelő használata

Ha böngészünk a retinolos bőrápoló termékekben, akkor mindig olvassuk el a használati útmutatókat. Egy jó javaslat, hogy o