Smink

Tökéletes szemöldökforma? Hogyan érhetjük el?

Nem lesz túlzás, ha kijelentjük, hogy a szemöldöksmink a napi sminkünk legfontosabb eleme. A megjelenésünk fontos eleme a szép szemöldök. Hogyan sminkeljük a szemöldököt és milyen színű kozmetikumokat használjunk?

Pomádék, szemöldökfesték, gél, púderek és ceruzák… a kozmetikai piac sok mindent kínál a szemöldök sminkelés terén. Ha ez a szemöldökőrület fejfájást okoz neked, ne aggódj! Segítünk újrafogalmazni és kihozni szemöldököd természetes szépségét.

A SZEMÖLDÖK SMINK ELVEI

Mielőtt belevágnál, tartsd szem előtt, hogy a szemöldökszőrzeted színéhez a megfelelő árnyalatú kozmetikum kiválasztása, majd a kiválasztott termék réteges felvitele a legfontosabb. Ez segít elkerülni, hogy természetellenesen vastag szemöldököt hozz létre.

Tökéletes szemöldökforma? 

Tökéletes szemöldökről álmodsz, de félsz, hogy túl nehéz megcsinálni? Szerencsére itt jönnek a szemöldök “kütyü” gyártók a sajátos szemöldökformázó eszközeikkel. Tudod például, hogy mi az a szemöldöksablon?

– Szemöldöksablon

Ez az eszköz sokkal egyszerűbbé teszi a szemöldökformálás művészetét. Igen, viszonylag olcsón beszerezhetsz magadnak használatra kész szemöldöksablont. Az ilyen kiegészítő tökéletes azok számára, akik még nem sajátították el a szemöldök sminkelését. Idővel biztosan feleslegesnek találod majd ezt az eszközt, de kezdetnek jó “segítő”. A szemöldöksablonok rugalmas műanyagból készülnek. Ha már ilyen sablont tartasz a kezedben, tedd az arcodra és kezdd el kitölteni. Bármilyen színű kozmetikumot használhatsz: ceruzát, szemöldökmarkert vagy pomádét.

A szemöldöksablonokon kívül használhatsz ragasztós szemöldökkivágásokat is, amelyek nem csúsznak az arcon, hanem egy helyben maradnak. Ez lehetővé teszi, hogy pontos meghatározást adj a szemöldöködnek.

– Tökéletes szemöldökforma? Hogyan találd meg a szemöldököd 3 kulcspontját?

Az igazság az, hogy a tökéletes szemöldökforma meglehetősen személyes és ez azt jelenti, hogy az, hogy egy adott szemöldökforma illik-e hozzád, attól függ, hogy megtalálod-e a három kulcspontot, amelyek az orrod és a szemed formájához kapcsolódnak. Ez azt jelenti, hogy mindannyiunknak kissé eltérő, személyre szabott szemöldökformával kell rendelkeznie. A jó hír az, hogy a tökéletes szemöldökforma meghatározása egyáltalán nem nehéz, feltéve, hogy tisztában vagy a 3 kulcspont szabályával. Használnod kell egy keskeny pálcikát (pl. sminkkefét vagy szemöldökceruzát), amely segít megtalálni azt a bizonyos három kulcspontot. A pálca egyik hegyét az orr oldalára kell helyezni, míg a másik hegyét oldalra kell mozgatni, két helyen megállva: amikor az írisz előtt és a szem külső sarkánál van. Az alábbiakban részletesebb utasításokat találhatsz, amelyek leírják ezt a technikát.

  1. A tökéletes szemöldök kezdete: tegyél egy pálcikát az orr oldalára és hagyd, hogy keresztezzen egy képzeletbeli vonalat, amely a szem belső sarkától indul. Az a hely, ahol a pálca találkozik a szemöldököddel, a szemöldök eleje.
  2. A tökéletes szemöldököd íve: ez az a pont, amelytől a szemed nagyobbnak tűnik. Most, amikor meghatároztad a kezdetet, kezdd el a pálca felső hegyét oldalra mozgatni, amíg a szivárványhártya elé nem kerül. A pálcikát akár le is engedheted, hogy a másik hegye az ajkad közepén haladjon át. Ennek kell a szemöldököd legmagasabb pontjának lennie.
  3. A tökéletes szemöldököd vége: és ismét kezdd el oldalra mozgatni a pálcikát, hogy a szem külső sarka előtt legyen. Ismét leengedheted a pálcikát, hogy a másik hegye az ajkak ellentétes sarkát keresztezze.

Hogyan kell helyesen alkalmazni a szemöldök sminket?

Mint korábban említettük, a kozmetikai piac szemöldökkozmetikumok széles választékát kínálja számunkra. Válogathatunk a pomádék, zselék, púderek, ceruzák és még sok más közül. Ennek fényében biztos lehetsz benne, hogy megtalálod azt a sminkterméket, amely kielégíti az igényeidet és segít a kívánt hatás elérésében. Nyilvánvaló, hogy minden egyes terméket egy kicsit másképp kell használni. Mégis, a legfontosabb dolog, amit szemöldök sminktermék vásárlásakor figyelembe kell venni, az az árnyalat. Később tudni kell, hogyan kell alkalmazni, hogy ne használj túl sokat. Ez segít elkerülni a furcsán kinéző és természetellenesen merész szemöldököt. Mindig jobb, ha vékony szemöldökszőrszálak hozzáadásával kezdjük, mintha a végén túl erős szemöldökünk lenne, amit újra kell festeni.