Haj

Legjobb Módszer a Statikus Hajra

Szokott-e a hajad szállni? Nézd meg, mit tehetsz ellene. Nézd meg, hogyan tudod a legjobban megszelídíteni a hajad télen.

A hajat egyébként nehéz megszelídíteni, hogy megmaradjon a szép frizura. Nyáron kevésbé jelent kihívást, mint télen, amikor vastag pulóvereket, sálakat és sapkákat kell viselnünk. Miért statikusabb a haj télen?

Statikus haj télen – okok

A haj évszaktól függetlenül válik statikussá, de télen határozottan gyakoribb. Néhány tényező a hideg hónapokban növeli a problémát. Ide tartoznak a rossz időjárási viszonyok is – a fűtött helyiségek és a kinti hideg közötti óriási hőmérsékleti különbségek statikusabbá teszik a hajat. Ne felejtsük el, hogy rosszabbá teszi a haj állapotát, amely télen szárazabb, merevebb és törékenyebb. Vastag pamut pulóverekkel, sapkákkal és sálakkal érintkezve a haj sokkal hajlamosabb a statikusságra. Ez egy nagyon gyakori probléma.

Hogyan csökkenthető a haj statikussága?

SZEREZZ BE EGY ÚJ SAPKÁT

Sokan nem viselnek télen sapkát, mert attól félnek, hogy szállni fog a hajuk. Viszont ez nem jó, mert így könnyen meg lehet fázni. Válassz egy jobb és egészségesebb módszert – válassz olyan sapkákat, amelyek természetes, sima anyagokból készülnek, pl. vékony pamutból. Minél vastagabb, durvább és mesterségesebb az anyag, annál valószínűbb, hogy a hajad statikus lesz.

SZEREZD BE A MEGFELELŐ SAMPONT

A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, hogy olyan sampont válassz, ami eltávolítja a hajad statikusságát. A száraz, nagyon porózus haj inkább statikus. Válassz olajokkal, ceramidokkal és keratinnal dúsított sampont, amely lezárja a kutikulákat, és kitölti a hajszerkezet hiányosságait. Egy egyszerű, de igazán hatékony megoldás.

FEDEZD FEL AZ ANTISTATIKUS TERMÉKEKET

A statikus hajra készült termékek igazi megmentők azok számára, akik ezzel bajlódnak. Amikor ilyen kozmetikumokat keresel, figyelj oda a mézre, aloé verára, argán olajra vagy az avokádóra, amelyek biztosítják a haj nedvességét, simaságát és megkötik a vizet. A polimereket tartalmazó hajkondicionálók csodákat művelnek, és ezeket rendszeresen kell használni (mint az erősen tápláló maszkokat). Az egészséges haj egyenlő a statikusság nélküli hajjal.

HIDEG ÖBLÍTÉS & SZÁRÍTÁS

Ha a hajad statikus, akkor a szárítás és a hajformázás rutinja is számít. Válaszd a finoman tisztító samponokat, amelyek nem szárítják a hajat. Öblítsd ki a hajad hideg vízzel vagy ecetes öblítővel. Nyilvánvaló, hogy a szárítási rutin is számít. Felejtsd el a forró levegő áramlását – használj hideg levegőt, amely elősegíti a kutikula bezárását hajmosás után. A hajad szárításához csak olyan ionos funkcióval rendelkező szárítót válassz, amelyek megtartják a haj természetes nedvességét és lágyságát, illetve megóvják a statikusságtól.

TALÁLJ JÓ FODRÁSZT

Végül, de nem utolsósorban, egy tipp a stilizáláshoz, ha statikus a hajad. Sajnos a fésülés gyakran még rosszabbá teszi a dolgokat és fokozza a statikus állapotot. Kevesen tudják, hogy gyakran a kefét kell hibáztatni – műanyag és egyéb hasonló anyag. Ha rakoncátlan hajszálakkal küzdesz, szerezz be egy fából készült fésűt és természetes sörtekefét.