Arc

Hogyan gondoskodj magadról otthon – DIY kozmetikai kezelések

Mindannyian szeretnénk, ha önmagunkra is időt fordíthatnánk, és tökéletesen karbantartanánk magunkat. Ebben a világban azonban nincsen elég idő, így általában másokra hagyjuk a kozmetikai és szépségápolási munkákat. De örömünkre szolgál, hogy számos olyan DIY (vagy ‘cégek által elvégzett’) kozmetikai kezelést vehetünk igénybe, amelyekkel otthon is gondoskodhatunk magunkról. Itt lehet az összes lényeges tudnivaló a különféle DIY kozmetikai kezelésekről.

Hidratáció

Ahhoz, hogy bőrünk állapota megfelelő legyen, elengedhetetlen a hidratálás. Ennek egyik legjobb módja, ha otthon is fürdőt veszünk. Azzal, hogy teljes testét áztatja forró vízben, hidratálja bőrét. A fürdő elkészítéséhez vegyünk néhány kozmetikaiolajat és illóolajat, amelyek hidratálják, nyugtatják és egészségesebbé teszik a bőrt. Ezeket az összetevőket nevezik aromaterápiának. A kád vagy a zuhany alá önthetjük a forró, illatos víz részét, amelyet szeltetegethetsz és jelentősen hozzájárul a bőr egészséges állapotához. A fürdős alapanyagok kombinálhatók, hogy megfeleljenek az egyéni igényeinknek, változatos ízeket és élvezeteket nyújtva.

Arcpír

Mindenki szeretne olyan arcbőrrel rendelkezni, amely mentes a pattanásoktól és a ráncoktól. Az arcpír kiküszöbölésének egyik legjobb módja, ha DIY maszkot használunk. Ehhez össze kell keverni egy zsályát, vagy egy másik fülöpféléket, valamint egy kiskanál mézet, hogy megfelelően hidratáljuk bőrünket. Az összes felsorolt összetevő elkeveréséhez finomítjuk a morzsákat, mielőtt a krémet helyesen alkalmaznánk az arc minden területére. A maszkot a bőrön 15-20 percig kell hagyni, majd óvatosan le kell mosni forró vízzel. Ez segít csökkenteni a nyomokat és pattanásokat, és összességében segít megújítani a bőrt.

Körömápolás

Egy másik fontos DIY szépségápolási módszer a körömápolás. Menjünk először az alapokhoz, és távolítsuk el a száraz körömzsírt és körömrétegét. Ezt kétféleképpen tehetjük meg: a körmöket először meleg vízben tisztíthatjuk, majd távolítsuk el a száraz körömzsírt egy finom fogkefével. A másik módszer a különféle körömápoló készítmények használata, amelyek különféle komponenseket tartalmaznak, amelyek eltávolítják a száraz köröm rétegeit. Ezek az alapok előkészítik a körmeinket, és készen állnak az alapozásra. Az alapozásnál meg kell választanunk, hogy milyen színt, formát és stílust szeretnénk a körmökön. Ezekhez a célokhoz szükségünk lesz különböző festékekre és díszítőeszközökre. A festék a körmökön hagy további 15 percet, majd ecsettel vagy tiszta ruhával vagy vatta segítségével eltávolítja a túl sokat.

Hajszínezés

Az egyik legrégebbi kozmetikai módszer, amit otthon is elvégezhetünk, a hajszínezés. Először meg kell határozni, hogy pontosan milyen fajta hajszínt szeretnénk. Az általános szabályok közé tartozik a sötét színek kiválasztása, mivel ezek segíthetnek a haj eltakarásában. A következő lépés az összetevők kiválasztása. A hajszínezéshez festéket használunk, amelyet először óvatosan össze kell keverni egy kis vizet, majd pedig alaposan össze kell keverni. Ezután a hajszínező kiszerelést óvatosan fel kell aplikálni a haj különböző részeire. Ez a folyamat legalább 30 percig tart, és a festéket nem szabad tölteni, amíg nem tűnnek el az összes színek. Amikor végeztünk, általában tisztító samponnal kell mosni a hajat. Ez elősegíti a haj tisztítását és megkönnyíti a szín egyenletes applikálását.

Hajápolás

Végül, de nem utolsósorban, szintén elengedhetetlen a sérült és száraz haj megfelelő ápolása. A hajápolás egyik fontos lépése az olajok alkalmazása. Az olajok segítenek megakad